Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент вирішив, що терміни виплати зарплати можуть встановлюватися і актом працедавця

23 вересня 2010, 17:29
10068
0
Реклама

Народні депутати 23 вересня 2010 прийняли (на основі законопроекту № 4749) зміни до КЗоТ і Закону "Про оплату праці"відкоригувавши норми закону, регулюючі терміни виплати зарплати.

Так, згідно нової редакції ст. 115 КЗоТ терміни виплати зарплати можуть встановлюватися не лише колективним договором, але і нормативним актом працедавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації.

Узгодження може відбуватися і з іншим органом, який "висунений" колективом і навіть із спеціально обраними і уповноваженими для такої мети представниками трудового колективу.

Терміни виплати зарплати не повинні перевищувати 7 днів після закінчення періоду, за який вона виплачується. Як і раніше виплати повинні мати місце не рідше 2 раз на місяць і через проміжок часу, що не перевищує 16 днів.

При цьому розмір зарплати за першу половину місяця визначається колективним договором або нормативним актом працедавця, погодженим у викладеному вище порядку, але він не може бути меншим, ніж плата за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини