Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд врегулював питання реєстрації суб'єктів финмониторинга і їх операцій по-новому

31 серпня 2010, 13:05
707
0
Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 25 серпня 2010 року № 747 "Деякі питання організації фінансового моніторингу" затвердив два документи, що стосуються реєстрації фінансових операцій, належних финмониторингу.

Один з них - Порядок узяття на облік суб'єктів первинного фінансового моніторингу, реєстрації ними фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, і подачі Державному комітету фінансового моніторингу інформації про вказаних і інших фінансових операціях, які можуть бути пов'язані з легалізацією (відмиванням) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму.

Порядок поширюється на усіх суб'єктів финмониторинга (окрім банків)вказаних в ст. 5 Закону "Про попередження і протидію легалізації (відмиванню) прибутків, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму"у тому числі і на спеціально визначених (підприємців, аудиторів, юристів, нотаріусів, адвокатів).

Потрібна для узяття на облік інформація подається на паперових носіях за формою, встановленою Госфинмониторингом. Вона повинна містити відомості про реєстрацію суб'єкта, його місцезнаходження, його відособлені підрозділи (у разі наявності таких), відповідального працівника або особу, що виконує його обов'язки.

Вказаною вище постановою затверджений також і Порядок узяття на облік Державним комітетом фінансового моніторингу інформації про фінансову операцію, що підлягає фінансовому моніторингу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини