Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМУ вніс зміни в Зразковий договір купівлі-продажу пакету акцій ВАТ за конкурсом

9 липня 2010, 17:02
950
0
Реклама

Наказом ФДМУ від 30 червня 2010 № 910 внесені зміни в Зразковий договір купівлі-продажу пакету акцій ВАТ за конкурсом для того, щоб привести його у відповідність з вимогами Закону "Про акціонерні товариства".

Зокрема внесені зміни в п. 7 Зразкового договоруде з'явилася вимога про те, що передача пакету акцій продавцем покупцеві у випадках, передбачених п. 35 Зразкового договору відбувається після отримання дозволу АМКУ. Відмітимо, що в п. 35 Зразкового договору йдеться про те, що неотримання дозволу АМКУ може служити підставою для розірвання договору. Слід також відмітити, що обов'язки покупця, передбачені п. 11 Зразкового договору виникають після отримання дозволу АМКУ.

Крім того, віднині п. 11.5.1 "Обов'язків покупця у сфері корпоративних стосунків і розпорядження майном" викладений в наступній редакції:


"До повного виконання умів Договору голосувати на загальних зборах акціонерів ВАТИ з питань збільшення (зменшення) розміру статутного капіталу, зміни номіналу акцій, перетворення на інші господарські товариства, виключно у разі отримання попередньої згоди Продавцяа також забезпечити голосування ВАТИ під година вирішення вищезазначених питань у господарських товариствах, де ВАТИ володіє корпоративними правами, виключно за умови отримання на це попередньої згоди Продавця. У разі неотримання згоди Продавця на день проведення загальних зборів акціонерів ВАТИ із зазначених у цьому пункті Договору питань, Покупець зобов'язаний голосувати "проти" збільшення (зменшення) розміру статутного капіталу, зміни номіналу акцій, перетворення на інші господарські товариства".

Відмітимо, що раніше такому покупцеві було взагалі заборонено голосувати з цих питань.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини