Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалений Закон, що вводить спрощену процедуру припинення суб'єктів господарювання

1 липня 2010, 15:52
2824
0
Реклама

Верховна Рада прийняла Законяким вносяться зміни в Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців"який набуде чинності через шість місяців після публікації. Законом вводиться процедура спрощеного оформлення припинення юрособ і фізосіб-підприємців.

Для юрособ основою для застосування держреєстратором спрощеної процедури припинення є:

- судове рішення про відміну (визнанні недійсної) держреєстрації, якщо воно прийняте до 1 липня 2004 року, окрім визнання банкротом;

- судове рішення про припинення юрособи, не зв'язне з банкрутством, якщо воно прийняте після 1 липня 2004 року, і у разі, якщо голова ліквідаційної комісії з припинення юрособи упродовж трьох років (з моменту публікації рішення про припинення) не подав держреєстраторові необхідні документи.

На аналогічних підставах відбувається спрощена процедура припинення фізособи підприємця.

За наявності підстав для проведення спрощеної процедури, держреєстратор робить в Єдиному держреєстрі запис про початок такої процедуриа також направляє в органи статистики, ДПС, ПФ, ГКЦБФР, фондів соцстрахування і голові ліквідаційної комісії (чи ліквідаторові) повідомлення про проведення спрощеної процедури припинення суб'єкта господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини