Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд продовжив видачу закордонних паспортів за старим зразком

17 червня 2010, 13:15
622
0
Реклама

До 15 липня закордонні паспорти випускатимуться за зразком, затвердженому в 1994 році. Про це сказано в постанові Кабінету міністрів від 16 червня 2010 року № 430.

Кабмін доручив Міністерству фінансів забезпечити до 15 липня виготовлення 50 тисяч бланків паспорти громадянина України для виїзду за кордон. Відповідно, до 15 липня припинена дія п.2 постанови Кабміну № 858 про затвердження технічного опису і зразка бланка паспорта громадянина України для виїзду за кордон - в частині припинення виготовлення бланків закордонних паспортів за старим зразком.

Як відомо, однією з вимог ЄС для введення в майбутньому безвізового режиму з Україною, являється повне припинення видачі паспортів старого типу (з вклеюваною фотографією) і встановлення граничного терміну дії вже виданих. Видачу так званих "нових закордонних паспортів", на думку представників ЄС, надалі також треба припинити. У зв'язку з цим українська сторона повинна визначитися з термінами прийняття нормативних актів, що регламентують перехід на біометричні паспорти.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини