Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ не відносить до податкового кредиту ПДВ, сплачений при імпорті об'єктів оперативного лізингу

16 червня 2010, 14:04
484
0
Реклама

Державна податкова адміністрація роз'яснила питання включення ПДВ в податковий кредит при оперативному лізингу імпортного устаткування у своєму листі № 10506/7/16-1517-16 від 31 травня 2010 року.

Для цілей оподаткування на додану вартість операції по ввезенню об'єкту лізингу і товарів по будь-яких інших договорах, що не передбачає передачу права власності на такі товари або що передбачають обмін їх на корпоративні права або цінні папери, прирівнюються до оподаткування імпорту. Операції по ввезенню товарів (супутніх послуг) в митному режимі імпорту або реімпорту обкладаються ПДВ відповідно до підпунктом 3.1.2 Закону про ПДВ.

Сплата сум ПДВ (при імпорті) є основою для виникнення права платника на податковий кредит, формування якого регулюється пунктом 7.4 Закону. Останній передбачає входження до складу кредиту сум податку, сплачених при придбанні (виготовленні) товарів і основних фондів.

Оскільки при оперативному лізингу орендар не придбаває об'єкт лізингу у власність, а лише отримує в користування (згідно з пунктами 1.18.1 і 1.18.2 Закону "Про оподаткування прибутку підприємств" )на думку ДПАУ, сума ПДВ, сплачена при його ввезенні, до податкового кредиту не відноситься.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини