Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПАУ роз'яснила особливості застосування спеціальної форми декларації, що вводиться наказом № 313

14 червня 2010, 13:10
1627
0
Реклама

Державна податкова адміністрація України в листі № від 9 червня 2010 року роз'яснила свій наказ № 313 від 12 травня 2010 рокущо вносить зміни в податкову звітність по ПДВ (у зв'язку з прийняттям Закону № 1782 - VI від 22.12.2009 р.про що ЛІГА :ЗАКОН писала в матеріалі "Змінена податкова звітність по ПДВ").

Наказом затверджена спеціальна форма декларації для платників ПДВ - сільгосппідприємств усіх форм власності, що не обрали передбачений ст. 8-1 Закону про ПДВ спеціальний режим оподаткування у сфері сільського, лісового господарства і рибальства, і ПДВ, що вважаються платниками, на загальних підставах.

Такі підприємства залишають у своєму розпорядженні і направляють на підтримку власного виробництва тваринницькій продукції суми ПДВ, що підлягають сплаті до бюджету, за реалізовані молоко, худобу, птаха, шерсть, а також молочну продукцію і м'ясопродукти.

Податкова декларація спеціальної форми і інші зміни, що вносяться наказом, застосовуються із звітного періоду за червень 2010 року. У ній відображаються тільки операції з поставки вказаної вище продукції.

У такій декларації в спеціальному полі рядка "ПВ" проставляється питома вага (у %) вартості сільгосптоварів і послуг у вартості усіх товарів, поставлених впродовж 12 послідовних періодів сукупно, а в спеціальному полі рядка "ПВН" - поставлених знову створеним сільгосппідприємством по підсумкам кожного звітного податкового періоду.

У розділі II декларації -" Податковий кредит" - відбиваються товари, що придбавалися для використання у виробництві молока, худоби, птаха, шерсті, молочної і м'ясної продукції, виробленої у власних цехах. Тут же відображаються послуги, супутні постачанню цій продукції.

Позитивне значення різниці між податковим зобов'язанням і податковим кредитом по ПДВ поточного звітного періоду (рядок 9 - рядок 17) відбивається в рядку 18.1 Розділу III, а негативне - в рядку 18.2. Сума ПДВ минулого податкового періоду, що зменшує в поточному періоді суму податку, відбивається в рядку 19. У 20 рядку вказується сума ПДВ, що підлягає нарахуванню в особовий рахунок платника і що залишається в його розпорядженні, в 21 - сума ПДВ, що зменшує в наступному звітному періоді суму, що залишається у розпорядженні платника

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини