Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва роз'яснив питання купівлі-продажу нерухомості единоналожниками

31 травня 2010, 16:50
1310
0
Реклама

У листі від 5 травня 2010 року № 2805 Держкомпідприємництва вказує, що у випадках, коли фізособа-підприємець здійснює продаж нерухомості, воно не платить НДФЛ лише за умови, якщо купівля-продаж нерухомості відноситься до його діяльності і вказана у Свідоцтві про сплату єдиного податку.

Такий висновок робиться виходячи з того, що у Свідоцтві про сплату єдиного податку, яке видається фізичній особі - суб'єктові малого підприємництва, мають бути вказані усі види діяльності, здійснювані таким суб'єктом. Це Держкомпідприємництва зв'язує з тим, що ставка єдиного податку для фізичних осіб є фіксованою і залежить від виду діяльності, яка здійснюється такими особами (стаття 2 Укази № 727).

Правила оподаткування прибутків фізичних осіб - підприємців, отриманих по спрощеній системі оподаткування, встановлені Указом N 727. Згідно з Указом, у разі, якщо фізичне особа-суб'єкт підприємницької діяльності отримує інші прибуткиякі не є прибутками від підприємницької діяльності, то такі прибутки обкладаються податком за загальними правиламивстановленим Законом № 889 для платників податку, які не є суб'єктами підприємницької діяльності (підпункт 9.12.2 пункту 9.12 статей 9 Закону № 889).

В той же час, така позиція є спірною, адже в згаданій ст. 2 Укази № 727 прямо не сказано про необхідність вносити усі види діяльності у Свідоцтвоа говориться про те, що підприємець платить єдиний податок по більшій із ставокколи він здійснює декілька видів діяльності (зокрема цьому питанню присвячений матеріал ЛІГА :ЗАКОН "Плати, але не зараз").

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини