Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент зобов'язав маркірувати ліки шрифтом Брайля, залишивши можливість для виключень. Коментар АК Arzinger

11 травня 2010, 17:47
1075
0
Реклама

Парламент вніс зміни у статтю 12 Закону України "Про лікарські засоби" відносно маркіровки лікарських засобів шрифтом Брайля (законопроект № 5506).

Закон встановлює, що на зовнішній упаковці лікарських засобів шрифтом Брайля має бути вказана назва лікарського засобудоза діючої речовини і лікарська форма. Крім того, відповідно до Закону Мінохоронздоров'я визначає лікарські засоби, упаковка яких не маркірується шрифтом Брайля або шрифтом Брайля вказується тільки назва лікарського засобу.

Закон набуває чинності з дня його публікації. Вимоги до маркіровці лікарських засобіввведені цим законом, застосовуються до лікарських засобів, зареєстрованих (перереєстрованим) в Україні після набуття чинності його.

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Світлана Постриган: "Питання, які саме лікарські засоби не будуть маркуватися шрифтом Брайля, залишається відкритим"

Новий Закон для ЛІГА :ЗАКОН прокоментувала юрист адвокатської компанії Arzinger Світлана Постриган: "11 травня Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до статті 12 Закону України "Про лікарські засоби" (щодо маркування лікарських засобів шрифтом Брайля), виклавши частину 2 зазначеної статті у такій редакції:

"На зовнішній упаковці лікарських засобів також шрифтом Брайля зазначаються назва лікарського засобу, доза діючої речовини та лікарська форма. Міністерство охорони здоров'я України визначає лікарські засоби, упаковка яких не маркується шрифтом Брайля або шрифтом Брайля зазначається тільки назва лікарського засобу".

Діюча редакція частини другої ст. 12 Закону України взагалі не містить обмежень щодо того, які лікарські засоби не підлягають маркуванню шрифтом Брайля, тобто на сьогодні усі лікищо подаються на реєстрацію, повинні мати зовнішню упаковку, на якій шрифтом Брайля марковано назву лікарського засобу, дозу діючої речовини та лікарську форму.

Спрощення, внесені зазначеним Законом, набирають чинності з дня його опублікування. Крім того, у Перехідних положеннях зазначається, що вимоги до маркування лікарських засобів, запроваджені цим Законом, застосовуються до тихий лікарських засобів, які будуть зареєстровані (перереєстровані) в Україні після набрання чинності цим Законом.

На сьогодні перелік лікарських засобів, упаковка яких не маркується шрифтом Брайля або шрифтом Брайля зазначається тільки назва лікарського засобу, не затверджено. Тому питання, які саме лікарські засоби не будуть маркуватися шрифтом Брайля, залишається відкритим".  

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини