Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Шемчук пропонує закріпити в УК визначення офіційного документу

19 квітня 2010, 16:38
468
0
Реклама

Законопроектяким передбачається внести зміни УКзареєстрований у ВР під № 6308. Автор законопроекту - народний депутат від НУ-НС Віктор Шемчук - пропонує закріпити в УК визначення терміну "офіційний документ" для цілей статей 357, 358 і 366 УК.

Згідно з документом, в цих статтях Кодексу під офіційним документом розумітимуть інформацію, закріплену за допомогою письмових знаків на матеріальному носії або в електронному виглядіяка виходить від державних органів влади і управління, юрособ незалежно від форми власності, а також від приватних осіб, і таку, яка є в обігу державних органів, або засвідчена компетентними посадовцями або нотаріусом, підтверджує події або факти, що мають юридичне значення, породили або здатні породити наслідки правового характеру, складену з дотриманням визначених законом форм і таку, що містить передбачені законом реквізити, а для електронних документів - також електронний підпис.

Крім того, виходячи з визначення терміну, відповідні зміни пропонується внести в диспозицію ч. 1 ст. 358 УК. Також пропонується доповнити ст. 366 УК кваліфікованим складом - службовий підлог, здійснений повторно або за попередньою змовою групою осіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини