Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано дайджест судової практики Великої Палати Верховного Суду за серпень – вересень 2024 року

Реклама

Верховний Суд оприлюднив дайджест судової практики Великої Палати ВС (йдеться про рішення, внесені до ЄДРСР за серпень - вересень 2024 року).

У дайджесті вміщено правові висновки Великої Палати ВС, зокрема щодо:

  • порядку встановлення факту самостійного виховання дитини у спорі між батьками дитини щодо виконання ними обов'язків з виховання дитини;

  • суб'єкта, який наділений повноваженнями оспорювати правочин на підставі ч. 3 ст. 228 ЦК та застосування двосторонньої реституції в разі недійсності правочину;

  • неможливості припинення повноважень посадових осіб публічного права на підставі п. 5 ч. 1 ст. 41 КЗпП;

  • умов надання адвокату статусу безробітного;

  • зобов'язання роботодавця запропонувати всі вакантні посади працівникові, який подав заяву про скорочення двомісячного строку попередження про наступне вивільнення.

За матеріалами Верховного Суду

Правові позиції Верховного Суду та пов'язана аналітика - у новій LIGA360. Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини