Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вніс зміни до Положення про Державну податкову службу

Реклама

На засіданні 18 жовтня Кабмін вніс зміни до Положення про Державну податкову службу України. Відповідна постанова № 1185 набуде чинності з дня опублікування.

Зокрема, змінами визначено, що ДПС здійснює комплаєнс у межах повноважень, визначених Податковим кодексом України.

Також в оновленій редакції викладено підпункт 18 пункту 6 Порядку. А саме, що ДПС для виконання покладених на неї завдань має право отримувати безоплатно від платників податків, а також від Нацбанку, банків, інших фінансових установ, небанківських надавачів платіжних послуг, емітентів електронних грошей довідки у порядку та на підставах, визначених ПКУ, з урахуванням законів, що визначають порядок розкриття зазначеними особами інформації, що містить банківську таємницю, таємницю надавача платіжних послуг, інформацію щодо дотримання встановлених Нацбанком граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів у порядку, передбаченому Законом “Про банки та банківську діяльність”, а на підставі рішення суду - інформацію про обсяг та обіг коштів/електронних грошей на рахунках у банку/небанківському надавачу платіжних послуг, електронних гаманцях, інформацію про договори боржника про зберігання цінностей або надання боржнику в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа, що охороняється банком.

Юристе, поспішай! Зараз діє Special program для рішення LIGA360. Інноваційний функціонал на основі АІ для legal research, повна база законодавства, судової практики й аналітики для юриста. Детальніше за посиланням 

Читайте також: Податкові спори: судді Верховного Суду висвітлили актуальні правові позиції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини