Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін затвердив перелік енергообладнання, звільненого від ввізного мита та ПДВ

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив розроблений Міненерго перелік енергетичного обладнання та інших товарів для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, що звільняються від ПДВ та ввізного мита у разі ввезення в Україну в рамках угод, фінансування за якими здійснює Фонд підтримки енергетики України.

Відповідну постанову «Деякі питання реалізації пункту 9-37 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України та пункту 88-1 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України» схвалено на засіданні Уряду.

У Міненерго поінформували, що до таких товарів належать нафта та нафтопродукти, гідравлічні турбіни, різноманітні насоси, двигуни та генератори, електрогенераторні установки, трансформатори, акумулятори, електричне обладнання, електрична апаратура, транспортні засоби, зокрема вантажні автомобілі та самохідна техніка, інструменти та інші товари, необхідні для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Також постановою затверджено розроблений порядок підтвердження операцій з ввезення товарів в Україну, що стосується угод, фінансованих за рахунок Фонду підтримки енергетики України, створеного при Секретаріаті Енергетичного Співтовариства за спільної ініціативи Міністра енергетики Германа Галущенка та Єврокомісара з питань енергетики Кадрі Сімсон.

За матеріалами Урядового порталу

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини