Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Законопроєкт щодо удосконалення регулювання виробництва та обігу харчових доповнювачів пройшов перше читання

Реклама

10 жовтня Верховна Рада ухвалила в першому читанні за основу проєкт Закону № 11389 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення регулювання виробництва та обігу харчових доповнювачів».

Про те, що передбачає зазначена законодавча ініціатива, раніше розповів Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєктом запропоновано:

  • встановити процедуру надання повідомлень про введення харчових доповнювачів в обіг, ведення переліку таких повідомлень і розміщення його на офіційному вебсайті компетентного органу;

  • передбачити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я, щодо затвердження переліку вітамінів і мінеральних речовин, а також інших речовин і їх максимально допустимих доз, що дозволені до застосування у харчових доповнювачах;

  • посилити відповідальність за виробництво та реалізацію харчових доповнювачів, що не відповідають вимогам законодавства.

Нова LIGA360 змінює все! Переглядай зв'язки документів з іншими НПА, судовою, аналітичною, довідковою інформацією. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Читайте також:

Що потрібно врахувати перед укладенням договору з новим бізнес-партнером?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини