Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив релокованим підприємствам пролонгувати «Доступні кредити 5-7-9%» до 2027 року

Реклама

Уряд дозволив пролонгувати до 31 грудня 2026 року кредити за програмою «5-7-9» підприємствам, виробничі потужності яких були розміщені в зоні бойових дій, або на тимчасово окупованих територіях.

Ці та інші зміни до програми ухвалено на урядовому засіданні 8 жовтня 2024 року, інформує пресслужба Мінекономіки.

Змінами до програми Кабінет Міністрів:

  • уточнив умови надання підтримки для підприємств, що працюють у зоні високого воєнного ризику;

  • дозволив підприємствам, які станом на 22 лютого 2022 року працювали на територіях активних бойових дій і тимчасово окупованих територіях, подовжити кредити на фінансування оборотного капіталу до 31 грудня 2026 року. Зазначається, що підприємства матимуть більше часу та ресурсів на відновлення;

  • зменшив розмір базової винагороди банків або лізингодавців за договорами фінансового лізингу з 35 % до 28 %. Вказано, що це оптимізує фінансування програми;

  • уніфікував критерії участі в програмі банків, лізингодавців чи факторів з огляду на санкційне законодавство. Ці зміни дадуть змогу брати участь в програмі більшій кількості фінансових установ.

Найповніше досьє контрагентів - у новій LIGA360. Понад 55 санкційних списків, 300 реєстрів та відкритих джерел, 120 тис. медіаджерел, 116 млн судових рішень. Контролюйте всі види ризиків та загрози! Залиште заявку на персональну презентацію.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини