Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін вирішив перезапустити регіональні ради підприємців: що зміниться

Реклама

Кабінет Міністрів на засіданні 4 жовтня підтримав нову редакцію положення про регіональні ради підприємців, які у взаємодії з владою мають захищати інтереси бізнесу на місцевому рівні.

«Важливо, щоб партнерський діалог влади та бізнесу відбувався на всіх рівнях. На жаль, ми чуємо від підприємців, що регіональні ради не всюди працюють ефективно, а в деяких регіонах взагалі не працюють. Причини різні, і одна з головних - недосконалість нормативно-правового поля, яке регулює роботу рад. Рішення Уряду значно посилює роль інститутів громадянського суспільства в формуванні регіональних рад. Це зробить ради більш ефективними в питаннях захисту інтересів бізнесу», - зазначив перший заступник Міністра економіки Олексій Соболев.

У міністерстві окреслили основні зміни:

  • Членство в раді стає виборним. Персональний склад ради обирається кожні чотири роки на установчих зборах. Це має забезпечити незалежність рад від органів влади та дозволити їм самостійно формувати порядок денний.

  • Установчі збори організовуються за участю громадських організацій. Ініціативна група з організації формується з представників громадських інститутів та влади на паритетних засадах.

  • У період воєнного стану установчі збори та засідання ради можуть проводитися в режимі відеоконференцій.

Положення чітко визначає процедуру виборів складу рад, вимоги до кандидатів, умови, за яких припиняється членство в раді, й т. ін.

Довідково: регіональні ради підприємців створюються в регіонах як консультативно-дорадчі органи місцевих адміністрацій. Серед завдань рад - сприяння співпраці між бізнесом, громадськими організаціями та місцевими органами влади. Ради готують пропозиції щодо змін до нормативно-правових актів у сфері підприємництва, розглядають регіональні програми розвитку бізнесу та аналізують їх виконання. Окрім того, ради надають пропозиції щодо створення сприятливих умов для розвитку підприємництва, розв'язання спірних питань тощо.

За матеріалами Міністерства економіки

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини