Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки та Нацбанк презентували систему страхування воєнних ризиків

Реклама

26 та 27 вересня під час консультацій з бізнес-спільнотою представники Національного банку України та Мінекономіки презентували законопроєкт «Про систему страхування воєнних ризиків». Він передбачає захист страхових інтересів фізичних та юридичних осіб(населення, бізнес-спільноти тощо) та спрямований на забезпечення відшкодування збитків, заподіяних таким особам внаслідок реалізації воєнних ризиків в Україні.

Зазначається, що відсутність покриття воєнних ризиків є суттєвою перепоною для залучення інвесторів для відбудови України та розвитку економіки.

Планується, що комплексна загальнодержавна система страхування воєнних ризиків фінансуватиметься як коштом акумульованих обов'язкових страхових платежів за договорами страхування, так і за фінансової допомоги донорів. 

Окремо, в законопроєкті передбачено створення Міністерством економіки Державної агенції зі страхування воєнних ризиків. Планується, що цей орган буде:

  • визначати спільну політику оцінки та прийняття ризиків для страховиків-учасників системи;

  • розробляти стандартизовані страхові продукти, визначати централізовані підходи до ціноутворення та вести Єдину централізовану базу даних в системі страхування воєнних ризиків.

"Система покриватиме ризики фізичної шкоди, спричинені війною, зокрема передбачається, що  обов'язковому страхуванню підлягатиме майно, передане в заставу, та об'єкти житлового будівництва. Наразі тривають консультації щодо можливого уточнення переліку об'єктів обов'язкового страхування. На подальших етапах планується розширення покриття для більшого кола об'єктів", - повідомили в Мінекономіки.

Законопроєкт планується передати до профільного комітету Верховної Ради до кінця грудня цього року з урахуванням зауважень бізнес-спільноти та представників страхового ринку.

Відкрийте законодавство на 360! Спробуйте нову LIGA360 з інноваційними зв?язками документів. До кожного НПА - знайдуться пов?язані закони, судові рішення, практичні ситуації та аналітичні документи. Замовте презентацію для своєї компанії. 

Читайте також: Раді пропонують внести зміни до порядку ведення військового обліку

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини