Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада ухвалила Закон про відновлення середньострокового планування для місцевих бюджетів

Реклама

На засіданні 18 вересня Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт № 11131 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо відновлення середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні та приведення окремих його положень у відповідність із законами України".

В Мінфіні зазначили, що зміни спрямовано на підвищення ефективності управління місцевими фінансами, стабілізацію економічного розвитку на місцевому рівні та посилення соціальної підтримки громадян.

В міністерстві відзначили такі основні положення документу:

  • відновлення середньострокового планування місцевих бюджетів, що допоможе органам місцевого самоврядування краще прогнозувати та управляти наявними фінансовими ресурсами;

  • підтримка регіонів, що відновлюються після руйнувань та окупації, із забезпеченням необхідної гнучкості в бюджетному плануванні;

  • розширення можливостей місцевих громад для залучення фінансування через запозичення з метою ефективного управління борговою політикою.

Бажаєш отримати нову LIGA360 на вигідних умовах? Скористайся Special program від LIGA ZAKON. Максимум корисних інструментів та найкраща ціна саме для тебе. Дізнатися більше. 

Читайте також: Кабмін схвалив проект Держбюджету на 2025 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини