Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набув чинності Закон, який забороняє використання реклами у маркуванні ліків

Реклама

18 вересня 2024 року набув чинності Закон № 3910-IX "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" (щодо маркування лікарських засобів)" (законопроєкт №11172), яким вносяться зміни, які забороняють розміщувати на упаковках ліків інформацію рекламного характеру. Документ передбачає приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів через затвердження нових правил маркування упаковок медичних препаратів.

Так, документом забороняється наносити на упаковці лікарських засобів:

  • будь-яку рекламу, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку, зокрема формуванню думки про винятковість або перевагу лікарського засобу;

  • відомості про юридичних чи фізичних осіб, які не є виробником чи власником реєстраційного посвідчення на ліки.

У разі порушення вимог до маркування лікарського засобу центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я, у встановленому ним порядку приймає рішення про тимчасове зупинення дії реєстраційного посвідчення на такий лікарський засіб до приведення маркування лікарського засобу у відповідність з вимогами цієї статті та прийняття рішення про поновлення дії реєстраційного посвідчення".

Читайте також: Окремі процедури проходження медико-соціальної експертизи змінять: законопроєкт пройшов перше читання

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Як працювати ефективніше й уникати ризиків для твоєї компанії? З рішенням LIGA360. Тільки зараз замовляй на вигідних умовах Special program. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини