Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада заборонила використання реклами у маркуванні ліків

Реклама

Верховна Рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про лікарські засоби" (щодо маркування лікарських засобів)" (законопроєкт №11172), яким вносяться зміни, які забороняють розміщувати на упаковках ліків інформацію рекламного характеру. Документ передбачає приведення українського законодавства у відповідність до європейських стандартів через затвердження нових правил маркування упаковок медичних препаратів.

Про це повідомив один із ініціаторів законопроєкту, голова Комітету ВР з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

За його словами, в Україні виявляються непоодинокі випадки використання фармацевтичними виробниками в маркуванні лікарських засобів інформації, яка містить необґрунтовані твердження щодо переваг певного препарату порівняно з аналогічним лікарським засобом іншого виробника.

Так, документом забороняється наносити на упаковці лікарських засобів:

  • будь-яку рекламу, яка сприяє просуванню лікарського засобу на ринку, зокрема формуванню думки про винятковість або перевагу лікарського засобу;

  • відомості про юридичних чи фізичних осіб, які не є виробником чи власником реєстраційного посвідчення на ліки.

Читайте також: Рада попередньо підтримала нові правила безпеки та здоров'я для працівників на роботі

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини