Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада попередньо підтримала нові правила безпеки та здоров’я для працівників на роботі

Реклама

21 серпня Верховна Рада прийняла за основу урядовий законопроєкт № 10147 про безпеку та здоров'я працівників на роботі.

Це євроінтеграційний законопроєкт, спрямований на формування нової національної системи запобігання виробничим ризикам, заснованої на принципах оцінювання, контролю ризиків та управління ними, які є базовими для побудови подібних систем у розвинених країнах Європи та світу.

Головним завданням законопроєкту є усунення або мінімізація ризиків для життя і здоров'я працівника на роботі.

На думку розробників, ключова проблема, яку передбачено розв'язати, - застарілість і неефективність існуючого способу державного регулювання безпеки та здоров'я працівників.

Документ передбачає:

  • запровадження інформування компетентних органів про всі нещасні випадки та ведення роботодавцем обліку всіх інцидентів, які потенційно могли призвести до нещасного випадку;

  • поряд з існуючою адміністративною та кримінальною відповідальністю можливість покладення за рішенням суду на роботодавця матеріальної відповідальності за завдану шкоду життю та здоров'ю працівника внаслідок недостатніх та/або неефективних заходів, вжитих роботодавцем. У такому разі роботодавець відшкодовуватиме Фонду соціального страхування витрати, понесені ним на виплати та послуги, передбачені законодавством про загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві;

  • обов'язкове страхування відповідальності експертних організацій при укладенні договору про надання послуг у сфері безпеки та здоров'я працівників, що підвищить якість таких послуг та ступінь безпеки працівників;

  • обов'язки роботодавців щодо забезпечення безпеки та здоров'я окремих категорій працівників (працівниць, які нещодавно народили, та працівниць, які годують грудьми; працівників, які не досягли 18-річного віку; працівників з інвалідністю), і передбачає обов'язок забезпечувати посилену увагу до захисту генетичного спадку працівників.

За повідомленням пресслужби політичної партії «Слуга народу»

Нова LIGA360 допоможе вивчити цю тему детальніше. Аналітика від експертів, роз'яснення держорганів, практичні кейси та їх вирішення. Замовте персональну презентацію для ваших потреб.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини