Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін урегулював механізм видачі дозволів на ввезення та вивезення з України медичного канабісу

Реклама

Кабінет Міністрів змінив порядок ввезення на територію України, вивезення з неї й транзиту територією України наркотичних засобів, психотропних речовин або прекурсорів. Зміни запроваджуються в частині перевезень рослин роду коноплі (Cannabis).

Відповідна урядова постанова від 16 серпня 2024 року № 927 набрала чинності 17 серпня.

У постанові йдеться, що дозволи видаються передусім за наявності у суб'єкта господарювання відповідних ліцензій на здійснення діяльності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів або ліцензії на виробництво, гуртову, роздрібну торгівлю лікарськими засобами для препаратів, що містять малу кількість наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У документі наведено вичерпний перелік усіх документів, які суб'єкт господарювання має подати до Держлікслужби для одержання дозволів на вивезення, транзит та ввезення на територію України рослин медичного канабісу, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Уже з 1 жовтня 2024 року Держлікслужба і Держмитслужба будуть зобов'язані вносити до державного веб-порталу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» інформацію про видані дозволи у день їхньої видачі.

Довідково: постанову розроблену в межах підготовки нормативно-правових актів для реалізації Закону, що врегульовує обіг рослин роду коноплі в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності і введений у дію 16 серпня 2014 року. Детальніше про те, що він передбачає, можна дізнатися тут.

За матеріалами Міністерства охорони здоров'я.

Нова LIGA360 - нові фішки для роботи із законодавством:

· Всі види джерел, щоб оцінити контекст: НПА, аналітика, судова практика, новини, реєстри та ін.

· Інноваційні інструменти аналізу: зворотні зв'язки документів 2.0, графічні зв'язки документів, смарт-фільтри та моніторинг надходжень.

Побачте всі переваги в дії, замовивши презентацію.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини