Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк зберіг облікову ставку на рівні 13 %

Реклама

Правління Національного банку ухвалило рішення зберегти облікову ставку на рівні 13 %.

Регулятор роз'яснив, що це рішення спрямовується на забезпечення стійкості валютного ринку та наближення інфляції на прогнозному горизонті до цілі 5 %.

Нацбанк також нагадав, що тривалість і характер російської агресії й надалі матимуть значний вплив на інфляційні процеси та економічний розвиток України. Тривала війна високої інтенсивності унеможливлюватиме повернення економіки до нормальних умов функціонування та ускладнюватиме закріплення інфляції на рівні цілі НБУ.

Зберігаються й інші ризики, більшість із яких також прямо чи опосередковано пов'язані з перебігом війни, зокрема:

  • виникнення додаткових бюджетних потреб, передусім для підтримання обороноздатності;

  • перенесення на ціни окремих нових податків для бізнесу, запровадження яких наразі дискутується на державному рівні;

  • подальше пошкодження інфраструктури, передусім енергетичної та портової, що обмежуватиме економічну активність і тиснутиме на ціни з боку пропозиції;

  • поглиблення негативних міграційних тенденцій.

Підсумки дискусії членів Комітету з монетарної політики, яка передувала ухваленню Правлінням Національного банку цього рішення, буде оприлюднено 5 серпня 2024 року.

Наступне засідання Правління НБУ з питань монетарної політики відбудеться 19 вересня 2024 року відповідно до затвердженого та оприлюдненого графіка.

За матеріалами Національного банку

Практичні матеріали із чіткими послідовностями дій: Мистецтво оборони, Алгоритми дій, База податкових знань. Замовте презентацію комплексного рішення LIGA360 для контролю інформаційних ризиків та ухвалення рішень і відкрийте більше можливостей.

Зараз діє максимально вигідна ціна саме для тебе! Скориставшись Summer program від LIGA ZAKON, нові користувачі отримують знижку на рішення LIGA360. Деталі та умови акції за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини