Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форму квитка на автобусні маршрути: 19 жовтня набере чинності наказ Мінінфраструктури

Реклама

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури змінило форму квитка на проїзд в автобусних маршрутах.

Тепер квиток може бути довільної форми, головне - щоб були відображені основні атрибути, яких потребують пасажири та які вимагає профільне законодавство, пояснили в міністерстві.

Відповідний наказ № 502 «Про затвердження форм проїзних документів на проїзд пасажирів на маршрутах загального користування» набере чинності через три місяці з дня офіційного опублікування (19 жовтня). Про цей наказ ми інформували раніше тут.

Цей строк дасть змогу перевізникам підготуватись до використання оновленої форми квитка.

«Затверджений наказ повністю відповідає нещодавно схваленому Закону, який, серед іншого, запроваджує електронну форму квитка. Перевізники вже давно не дотримувались існуючої форми через низку рудиментарних атрибутів. Тому ми, зі свого боку, привели у відповідність форму квитка із чинним регулюванням та прибрали нічим не обґрунтовані елементи. Наше завдання - щоб квиток був зручним для пасажира та перевізника, забезпечував інформативність та гарантії для клієнтів.

Наступний крок - затвердити технічні вимоги до автоматизованих систем обліку оплати проїзду таким чином, щоб вони були сумісними одна з одною. Для цього ми маємо провести детальний скринінг таких систем, що вже працюють в регіонах, та напрацювати оптимальну модель для використання органами місцевого самоврядування та перевізниками», - наголосив заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Серед основних змін:

  • скасовано норму щодо кольору та розміру квитка, тарифних зон, залежно від виду сполучення. Тепер не має значення, якого кольору та розміру буде квиток - головне наявність обов'язкових елементів;

  • визначено обов'язкові реквізити - це інформація про маршрут, вартість проїзду, реєстраційний номер квитка, час та дату відправлення і прибуття рейсу, інформація про перевізника та оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду (у разі її запровадження), дані про страхування. Також серед обов'язкових реквізитів -строк/термін дії квитка, якщо на маршруті діє автоматизована система обліку оплати проїзду;

Ознайомитись з чинними редакціями НПА, порівняти редакції та побачити заплановані зміни - можна у новій LIGA360. А ще оцінити весь масив пов'язаних документів: судової практики, аналітики тощо. Замовте презентацію LIGA360 для себе.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Читайте також:

Кабмін привів Порядок держреєстрації прав на нерухоме майно та їх обтяжень у відповідність до закону

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини