Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк оновив порядок документування страхових виплат фізособам для цілей оподаткування

Реклама

Нацбанк оновив порядок документування страхової виплати / відшкодування / викупної суми за договором страхування, яку отримує фізособа, згідно зі змінами до законодавства України в сфері страхування та охорони здоров'я.

Відповідне Положення затверджене постановою Правління НБУ від 15 липня 2024 року № 85, яка набирає чинності з 17 жовтня 2024 року.

Положення про порядок застосування підпунктів 165.1.27 та 165.1.28 пункту 165.1 статті 165 розділу IV Податкового кодексу під час здійснення діяльності із страхування (далі - Положення) передбачає:

  • актуалізований перелік документів, зокрема медичних, які належним чином підтверджують факт заподіяння шкоди життю та/або здоров'ю застрахованої особи;

  • можливість врегулювання страхових випадків за спрощеною процедурою у разі здійснення страхової виплати, розмір якої не перевищує встановленого ліміту;

  • можливість використання електронних сервісів для надання підтвердних документів, зокрема е-паспорта, через Єдиний портал державних послуг Дія, документів з окремих реєстрів у сфері охорони здоров'я.

Зазначається, що вимог Положення мають дотримуватися страховики-резиденти, філії страховиків-нерезидентів та Моторне (транспортне) страхове бюро України під час здійснення виплати фізособі за договором страхування.

Положення прийняте на заміну відповідних вимог у розпорядженні Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг України від 24 грудня 2010 року № 997 (зі змінами).

За повідомленням Національного банку

Головні новини вашої галузі - щодня на робочому столі LIGA360. Бачити картину дня ще ніколи не було так просто! Побачте всі переваги роботи в комплексній інформаційно-аналітичній платформі LIGA360, замовивши персональну презентацію.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини