Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні посилять контроль за промисловим забрудненням: Рада ухвалила Закон

Реклама

Верховна Рада остаточно підтримала законопроєкт №11355 «Про інтегроване запобігання та контроль промислового забруднення», який має запровадити європейські стандарти щодо промислового забруднення для покращення екологічної ситуації в країні.

Про це повідомив один з його авторів, голова Комітету ВР з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко.

За його словами, законопроєкт має запустити процес поступового зменшення промислового забруднення, а отже сприятиме покращенню стану навколишнього середовища та забезпеченню прав громадян на безпечне для життя і здоров'я довкілля.

Необхідність реформи промислового забруднення також визначена на рівні Угоди про асоціацію Україна-ЄС, потрібна для реалізації програми Ukraine Facility, а також входить до екологічних пріоритетів у Національному плані відновлення України після війни.

Зазначається, що документ передбачає імплементацію в українське законодавство Директиви 2010/75/ЄС про промислові викиди та впровадження у виробництва найкращих доступних технологій, інтегрованих дозволів на викиди та скиди для підприємств та механізмів контролю промислового забруднення.

"Такі заходи мають забезпечити повну модернізацію української промисловості та вивести рівень контролю за забрудненнями до рівня ЄС", - зазначив Олег Бондаренко.

Хочете знайти практику правозастосування з актуальних питань? Найповнішу інформацію та інструменти legal research надасть LIGA360. Побачте всебічний контекст з різних інформаційних потоків: 1,8 млн НПА та аналітичних матеріалів, 116 млн судових рішень, 300 реєстрів та відкритих джерел. Замовте презентацію для вашої команди. 

Читайте також: Кабмін дозволив проводити певні види публічних закупівель без відкритих торгів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини