Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний Комітет рекомендує Раді прийняти в цілому законопроєкт про обчислення часу в Україні

Реклама

Комітет з питань економічного розвитку на засіданні 12 липня 2024 року ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді за результатами розгляду в повторному другому читанні прийняти в цілому як закон законопроєкт №4201 про обчислення часу в Україні. Про це повідомила пресслужба Апарату ВР.

Метою проекту є визначення правових засад встановлення одиниць часу, обчислення часу в Україні та забезпечення потреб громадян, суспільства і держави у достовірній інформації про точний час і календарну дату.

"Прийняття Закону забезпечить визначення на законодавчому рівні порядку обчислення часу в Україні, сприятиме покращенню стану здоров'я громадян, підвищенню працездатності населення, сприятиме протидії агресії з боку російської федерації та сприятиме євроінтеграційним прагненням України", - вважають члени Комітету.

Зазначається, що законопроєкт спрямований на захист здоров'я населення, оскільки на думку більшості науковців та лікарів, зазначений порядок обчислення часу в частині щорічного переведення стрілок годинника на одну годину вперед і назад, несе ряд негативних наслідків, викликає значне погіршення стану здоров'я громадян в період адаптації до «літнього» та «зимового» часу. Такий «сезонний часовий стрибок» призводить до зміни біологічних ритмів людини, що негативним чином відображається на загальному стані людини, як фізіологічному, так і психологічному. Після переведення годинникових стрілок у громадян погіршується самопочуття, знижується працездатність, спостерігається значне загострення хронічних хвороб. Наукові дослідження пов'язують зміни часу із захворюваннями серцево-судинної або імунної систем, оскільки вони переривають біологічні цикли.

Також зазначається, що переведення годинника не допомагає енергозбереженню.

Окрім цього, документ покликаний забезпечити захист територіальної цілісності та зміцнення національної безпеки України шляхом встановлення і закріплення на всій без виключення території України єдиного київського часу.

Як знайти подібні судові рішення в один клік? Нова LIGA360 миттєво аналізує мільйони судових справ і обирає кейси саме для вас! А ще ви знайдете все пов?язане законодавство та аналітику від експертів. Замовте презентацію прямо сьогодні.  

Читайте також:

Робота на підприємстві. Що має знати юрист?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини