Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін дозволив проводити обстеження зруйнованого житла і на території активних бойових дій

Реклама

Обстеження зруйнованого житла тепер проводитиметься і на території активних бойових дій.

Відповідну постанову № 806 було ухвалено на урядовому засіданні 9 липня 2024 року.

У Мінреінтеграції роз'яснили, що до цього часу не було можливим проводити комісійне обстеження та фіксацію знищених війною об'єктів на території активних бойових дій.

Тому дані про знищені об'єкти на цих територіях не потрапляли до Державного реєстру пошкодженого та знищеного майна. Відповідно, громадяни не мали змоги отримати компенсації за програмою єВідновлення.

З метою вирішення цієї проблеми Кабінет Міністрів уніс зміни до постанови від 19 квітня 2022 року № 473.

Зміни передбачають, що за рішенням уповноваженого органу та з урахуванням безпекової ситуації відповідна комісія може проводити обстеження знищених об'єктів на території активних бойових дій, на яких функціонують державні електронні інформаційні ресурси.

Складений за результатами обстеження комісією акт може бути використаний власниками таких об'єктів для отримання компенсації за знищене житло за програмою єВідновлення.

За повідомленням Урядового порталу

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Передбачай можливість перемоги у судових спорах, завдяки пошуку подібних рішень на базі позовних вимог. Дізнайся деталі, замовивши презентацію саме для тебе.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Знижка на оновлену версію LIGA360 для нових клієнтів LIGA ZAKON. Отримай ефективні інструменти для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини