Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував у Раді проєкт щодо удосконалення регулювання виробництва та обігу харчових доповнювачів

Реклама

1 липня Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11389 «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення регулювання виробництва та обігу харчових доповнювачів».

Про те, що передбачає зазначена законодавча ініціатива, розповів Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроектом запропоновано:

  • встановити процедуру надання повідомлень про введення харчових доповнювачів в обіг, ведення переліку таких повідомлень і розміщення його на офіційному вебсайті компетентного органу;

  • передбачити повноваження центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері охорони здоров'я, щодо затвердження переліку вітамінів і мінеральних речовин, а також інших речовин і їх максимально допустимих доз, що дозволені до застосування у харчових доповнювачах;

  • посилити відповідальність за виробництво та реалізацію харчових доповнювачів, що не відповідають вимогам законодавства.

Нова LIGA360 змінює все! Переглядай зв'язки документів з іншими НПА, судовою, аналітичною, довідковою інформацією. Дізнайся більше переваг, замовивши персональну презентацію.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Читайте також:

Що потрібно врахувати перед укладенням договору з новим бізнес-партнером?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини