Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мобілізація: Кабмін затвердив форму службового посвідчення осіб, які вручатимуть повістки

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Відповідна постанова від 18 червня 2024 року № 748 набрала чинності 29 червня.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, роз'яснив, що передбачає ухвалений документ.

Постановою визначено форму службового посвідчення, яке відповідний представник, призначений наказом керівника вручати повістки, зобов'язаний пред'явити на вимогу громадянина під час вручення повістки.

Установлено, що службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, видається на підставі наказу відповідного керівника, визначеного в абзаці сьомому пункту 31 зазначеного Порядку, головою (начальником) обласної, Київської та Севастопольської міської, районної держадміністрації (військової адміністрації), засвідчується його особистим підписом та скріплюється гербовою печаткою.

Закріплено, що таке посвідчення дійсне на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої державної адміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, у разі пред'явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Підсилюй роботу юриста використанням комплексної інформації - з новою LIGA360! Передбачай можливість перемоги у судових спорах, завдяки пошуку подібних рішень на базі позовних вимог. Дізнайся деталі, замовивши презентацію саме для тебе.

Скористайся найгарячішою пропозицією - Summer program від LIGA ZAKON! Твоя знижка на нову LIGA360 для контролю бізнес-ризиків й ухвалення рішень. Забезпеч всю команду інформацією і економ більше з кожною додатковою ліцензією.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини