Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 21 червня діють зміни щодо контролю за нехарчовою продукцією: які штрафи передбачає Закон № 3701-IX

Реклама

Як ми вже повідомляли, 21 червня набрав чинності Закон № 3701-IX "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання".

Держпродспоживслужба зазначає, що документ удосконалює законодавство у сфері державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції та покликаний забезпечити належний та ефективний контроль за якістю нехарчової продукції.

Окрім цього, звертає увагу Служба, з 21 червня 2024 року запроваджено нові штрафи, зокрема:

  • до осіб, які ввели в обіг продукцію, що не відповідає встановленим вимогам, - від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

  • до розповсюджувача (крім юридичних та фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування) за недодержання умов зберігання продукції, яка через це стала небезпечною та/або такою, що не відповідає встановленим вимогам, - дві тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян;

  • до розповсюджувача - юридичної особи або фізичної особи - підприємця, які обрали спрощену систему оподаткування, за недодержання умов зберігання продукції, яка через це стала небезпечною та/або такою, що не відповідає встановленим вимогам - одна тисяча неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також під час визначення розміру штрафу за порушення враховуються всі обставини його вчинення, зокрема характер, передумови і причини порушення, факт повторного вчинення того самого порушення, за яке на особу протягом останнього року було накладено штраф, кількість відповідних порушень, вчинених особою протягом останніх трьох років, ступінь вини особи, наявність або відсутність негативних наслідків порушення, їх масштаб та можливість їх усунення.

Вся інформація для твоєї компанії - тепер в єдиному продукті LIGA360. Збільшуй швидкість виявлення бізнес-ризиків: правових, регуляторних, санкційних, репутаційних, судових, фінансових, договірних. Замов презентацію прямо сьогодні.

Читайте також:

Безпека бізнесу: заходи, рекомендації, цікава судова практика

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини