Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада змінила податкове адміністрування для певних категорій бізнесу

Реклама

Верховна Рада остаточно ухвалила законопроєкт № 11084, який передбачає зміни в адмініструванні податків для платників з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства. Про це повідомив ініціатор законопроєкту, голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

До переліку платників податків з високим рівнем добровільного дотримання податкового законодавства включатимуться юридичні особи та фізичні особи-підприємці, резиденти Дія.Сіty, які відповідатимуть низці вимог та критеріїв.

Зазначається, що на час воєнного стану вони зможуть користуватися низкою переваг у податковому адмініструванні. Зокрема йдеться про мораторій на документальні перевірки, крім деяких видів та скорочення строків надання індивідуальних податкових консультацій.

«Також за платником податків закріплюється комплаєнс-менеджер, з яким платник зможе взаємодіяти дистанційно, зокрема у режимі відеоконференції», - пояснив Данило Гетманцев.

Про цей законопроєкт ми писали також тут.

Отримай комплексну інформацію щодо ризиків роботи з контрагентами - у новій LIGA360. Перевіряй 28 ризик-факторів, повне досьє, структуру власності, податкову, судову інформацію, активи та власність, медіаактивність. Замов персональну презентацію менеджера сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини