Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звернення і запит на інформацію: протягом якого часу податкова служба має надати відповідь

Реклама

Протягом якого часу податкова служба має надати відповідь на запит або звернення?

Відповідь на це питання надали фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області, підготувавши відповідну інфографіку.

Також податківці нагадали, що у зверненні має бути обов'язково зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, а також викладено суть порушеного питання.

Важливо: письмове звернення повинно бути підписано заявником із зазначенням дати. А в електронному зверненні також має бути зазначено електронну поштову адресу, на яку заявнику може бути надіслано відповідь, або відомості про інші засоби зв'язку з ним.

При цьому застосування електронного цифрового підпису при надсиланні електронного звернення не вимагається. Електронне звернення, надіслане без використання кваліфікованого електронного підпису, повинно мати вигляд сканкопії звернення з підписом заявника із зазначенням дати.

Письмове звернення без зазначення місця проживання, не підписане автором (авторами), а також таке, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає.

Отже, звернення, оформлене без дотримання зазначених вимог, повертається заявнику з відповідними роз'ясненнями не пізніш як через десять днів від дня його надходження.

Нова LIGA360 змінює все! Замов персональну презентацію для твоєї компанії і твоїх індивідуальних потреб. Гарантуй злагоджену роботу команди в єдиному інформаційному просторі та уникай ризиків.

Читайте також:

Нацбанк знизив облікову ставку до 13 % з 14 червня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини