Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попередньо схвалили спрощення відведення землі для будівництва станцій зв’язку

Реклама

4 червня народні депутати підтримали в першому читанні за основу урядовий законопроєкт № 9549, який передбачає спрощення процедури виділення земельних ділянок для будівництва базових станцій мобільних операторів.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань аграрної та земельної політики Олександр Гайду.

«Виклики воєнного часу та необхідність розвитку інфраструктури зв'язку України вимагають спрощення земельних відносин, які дозволять операторам мобільного зв'язку удвічі швидше будувати нові базові станції мереж та відновлювати пошкоджені внаслідок бойових дій», - пояснив Олександр Гайду таке рішення Парламенту.

За його словами, законопроєкт № 9549 значно спрощує процедуру отримання мобільними операторами права на користування земельними ділянками для розгортання, експлуатації та будівництва нових базових станцій мереж. Ці станції забезпечують покриття території України зв'язком четвертого покоління та мобільним високошвидкісним інтернетом.

«Важливо прискорити процеси землевідведення та доступу для будівництва нових об'єктів мережі. Законопроєкт передбачає пришвидшення бюрократичних процедур з 6 місяців до 2 - 3 місяців», - повідомив народний депутат.

Йдеться про невеликі земельні ділянки 1 - 5 соток залежно від особливостей місцевості та технічного рішення: зокрема, це земля вздовж автомобільних та залізничних шляхів.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Кабмін схвалив компенсацію за відновлення та будівництво меліоративних систем

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини