Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив компенсацію за відновлення та будівництво меліоративних систем

Реклама

Уряд схвалив рішення про компенсацію вартості відновлення та будівництва меліоративних систем для організацій водокористувачів.

Відповідну постанову № 628 «Про внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки сільськогосподарським товаровиробникам, які використовують меліоровані землі, та організаціям водокористувачів» ухвалено на урядовому засіданні 30 травня.

Документ розробило Міністерство аграрної політики та продовольства, інформує пресслужба міністерства.

Згідно з постановою сільгосптоваровиробники, які використовують меліоровані землі, можуть отримати до 50 відсотків компенсації вартості витрат за проведення робіт з реконструкції та модернізації наявних або будівництва нових меліоративних систем. ОВК можуть отримати до 50 відсотків компенсації за відновлення насосних станцій.

Розмір допомоги для сільгоспвиробників складатиме не більше 26 500 гривень на 1 гектар оброблюваних угідь, на яких здійснюється гідротехнічна меліорація, без урахування вартості дощувальних машин.

Бюджетна дотація надається за проведення робіт та прийняті в експлуатацію меліоративні системи за період з 1 листопада 2023 року до 31 жовтня 2024 року.

Заявку на отримання бюджетних коштів та документи до неї сільгосптоваровиробники подають через Державний аграрний реєстр.

Мінагрополітики роз'яснило, що про початок подання заявок на отримання підтримки буде повідомлено додатково на сайті міністерства.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні.

Читайте також:

Реформа корпоративного управління державних підприємств в Україні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини