Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заборона «джипінгу» на природоохоронних територіях: Кабмін підтримав посилення адміністративної відповідальності

Реклама

Кабмін схвалив розроблений Міндовкілля законопроєкт про посилення адміністративної відповідальності за правопорушення на заповідних територіях. Про це повідомила пресслужба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України.

Наприкінці березня Комітет Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування підтримав та рекомендував парламентарям прийняти за основу у першому читанні урядовий законопроєкт «Про внесення змін до ЗУ «Про природно-заповідний фонд України» щодо забезпечення збереження територій та об'єктів природно-заповідного фонду», який встановлює суворіші заборони: пересуватися на авто по природно-заповідних територіях дозволено буде лише дорогами загального користування, вулицями міст та інших населених пунктів та на приватних територіях. 

За словами першого заступника Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Олександра Краснолуцького, наступним етапом боротьби з джипінгом є посилення відповідальності шляхом підвищення штрафів (орієнтовно в 50 разів).

Станом на сьогодні - розмір штрафу для громадян складає від 153 до 408 гривень, а для посадових осіб - від 255 до 510 гривень.

«За даними Держекоінспекції у 2023 році по всій України, за зазначеною статтею, згідно з рішеннями судів, до стягнення порушниками підлягало 4,5 тисячі гривень, а сплачено всього 493 грн. На противагу - сума збитків об'єктами природно-заповідного фонду склала близько 7 млн грн, а відшкодовано всього 913 тисяч гривень. Колосальна різниця. Після схвалення проєкту Закону розмір штрафу буде збільшено орієнтовно в 50 разів. Для громадян він становитиме від 8500 до 17000 грн, а для посадових осіб - від 17000 до 25500 грн», - зазначив Олександр Краснолуцький.

LIGA360 LEGAL SOLUTION допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також: Заборона «джипінгу» на природоохоронних територіях: Кабмін підтримав законопроєкт

Розірвання договору оренди землі: юридичні поради

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини