Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні заплановано створити систему військової юстиції

Реклама

24 травня на виконання доручення Верховної Ради, яке проголосував Парламент 22 травня 2024 року, Голова Робочої групи Максим Павлюк зібрав і провів підсумкове засідання Робочої групи Комітету щодо опрацювання питання створення системи військової юстиції в Україні.

Під час засідання презентовано розроблений Робочою групою доопрацьований законопроєкт про Військову поліцію.

Законопроєктом визначаються:

- статус Військової поліції;

- правові засади організації діяльності Військової поліції;

- загальна структура та особовий склад Військової поліції;

- завдання та повноваження цього органу;

- підстави та порядок застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів, вогнепальної зброї військовослужбовцями Військової поліції;

- правовий та соціальний захист особового складу Військової поліції.

Напрацьований законопроєкт забезпечить функціонування ефективного органу, здатного виконувати завдання з підтримання правопорядку і військової дисципліни у Міністерстві оборони, Збройних Силах України та Державній спеціальній службі транспорту.

За результатами засідання Робочої групи очікується реєстрація розробленого Робочою групою доопрацьованого законопроєкту про Військову поліцію з подальшим розглядом Комітетом в установленому порядку.

Довідково: Міжвідомча робоча група (на базі Комітету) щодо опрацювання питання створення системи військової юстиції в Україні функціонує за участі представників Міністерства оборони, Генерального штабу Збройних Сил України, Служби безпеки, Військової служби правопорядку, Державного бюро розслідувань, Офісу Генерального прокурора, представників органів судової влади та міжнародних експертів.

За повідомленням пресслужби Апарату ВР

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Кабмін визначив, чим займатимуться центри рекрутингу Збройних Сил

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини