Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати попередньо підтримали позбавлення Держпраці деяких невластивих функцій

Реклама

22 травня Верховна Рада підтримала в першому читанні за основу урядовий законопроєкт № 9219, який розмежовує окремі функції між центральними органами виконавчої влади.

Законопроєкт, напрацьований Мінекономіки в рамках реформи дерегуляції, враховує зміни, пов'язані з імплементацією законодавства Європейського Союзу.

За словами заступника Міністра економіки Тетяни Бережної, ухвалення проєкту дасть змогу передати окремі функції, покладені сьогодні на Державну службу з питань праці, іншим, більш дотичним до відповідних напрямів роботи центральним органам виконавчої влади. Йдеться, зокрема, про розмежування функцій щодо реєстрації та обліку великотоннажних транспортних засобів, розслідування причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті, щодо дотримання законодавства про рекламу. Ключова мета - оптимізувати роботу держави за цими напрямками, удосконалити наявні механізми взаємодії між державою та бізнесом у відповідних сферах.

У Мінекономіки роз'яснили, що законопроєкт № 9219 дасть змогу перерозподілити такі функції Держпраці:

  • реєстрацію та облік великотоннажних транспортних засобів та інших технологічних транспортних засобів - до МВС;

  • технічне розслідування обставин та причин виникнення аварій, пов'язаних з використанням газу в побуті - до Міненерго та Держінспекції енергетичного нагляду;

  • контроль за дотриманням законодавства про рекламу (щодо змісту реклами про вакансії) - до Держпродспоживслужби.

Як зазначила Тетяна Бережна, рішення розроблялось з урахуванням змін у функціоналі держорганів, які вже реалізовані в рамках наближення законодавства України до норм ЄС. А також відповідних зобов'язань, узятих Україною, що важливо для набуття повноправного членства в Євросоюзі.

Як впливає певна норма закону на вашу бізнес-діяльність? Відповідь надасть LIGA360 LEGAL SOLUTION. Знаходьте пов'язану аналітику та довідкову інформацію для будь-якого закону. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Перевірки з питань фінмоніторингу 2024: кого стосуються та як підготуватись?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини