Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Інспекторам з паркування заборонять евакуювати авто під час війни: законопроєкт пройшов перше читання

Реклама

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №9092-3 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо повноважень інспекторів з паркування у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху». Про це повідомила пресслужба апарату ВР.

Мета законопроєкту: тимчасове, на період дії правового режиму воєнного стану, позбавлення виконавчих комітетів (виконавчих органів) сільських, селищних, міських рад, в особі інспекторів з паркування, права здійснення тимчасового затримання транспортних засобів та надання відповідних повноважень працівникам уповноважених підрозділів Національної поліції.

Пропонуються наступні зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення:

-  розширюється перелік підстав для інспекторів з паркування щодо притягнення до адміністративної відповідальності за частиною шостою ст. 122 (Зупинка чи стоянка транспортних засобів на місцях, що позначені відповідними дорожніми знаками або дорожньою розміткою, на яких дозволено зупинку чи стоянку лише транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю) та частиною шостою ст. 1521 (Паркування транспортного засобу на місцях, призначених для безоплатного паркування транспортних засобів, якими керують водії з інвалідністю або водії, які перевозять осіб з інвалідністю);

-   уточнюються норми санкцій статей 122 «Перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху» та 1521 «Порушення правил паркування транспортних засобів та порушення правил обладнання майданчиків для платного паркування транспортних засобів»;

-  забороняється тимчасове затримання транспортного засобу інспекторами з паркування винятково під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан.

Зазначається, що відповідний документ дозволить під час повітряної тривоги зберегти життя та здоров'я водіїв, які змушені швидко залишати транспортні засоби для пошуку укриття, водночас порушуючи правила зупинки або стоянки.

Читайте також: Як продати авто через Дію

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини