Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін ухвалив постанову щодо протидії негативним наслідкам азартних ігор в Інтернеті: що передбачено

Реклама

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей повідомляє, що 17 травня Уряд ухвалив постанову № 566 «Деякі питання протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет».

Постанову розроблено на виконання рішення РНБО від 20 квітня 2024 року «Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі Інтернет», уведеного в дію Указом № 234/2024, та відповідно до пункту 11 частини першої статті 8 Закону «Про правовий режим воєнного стану».

КРАІЛ звертає увагу, що через 15 робочих днів з дня опублікування цієї постанови та до набрання чинності Законом про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою боротьби з ігровою залежністю (лудоманією) та вдосконалення державного регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор та лотерей, але не пізніше закінчення дії правового режиму воєнного стану, введеного Указом Президента від 24 лютого 2022 р. № 64 «Про введення воєнного стану в Україні», організаторам азартних ігор в Інтернеті:

- заборонено реєстрацію кількох клієнтських рахунків для одного гравця;

- необхідно під час проведення азартних ігор в Інтернеті запровадити обов'язкові перерви в азартній грі для кожного гравця і після реєстрації гравця в онлайн-системі організатора азартних ігор або до моменту прийняття ставки одержати від гравця інформацію щодо:

  • ліміту коштів, які гравець бажає витрачати на азартну гру протягом певного часу (доби, тижня, місяця), та встановити йому обраний ліміт з можливістю його зміни не частіше ніж один раз на місяць;

  • максимального часу безперервної участі гравця в азартній грі протягом доби і максимального часу його участі в азартній грі протягом тижня та встановити обраний час участі у грі.

Крім того, постановою встановлено обмеження розповсюдження реклами азартних ігор, реклами торговельних марок, інших об'єктів права інтелектуальної власності, під якими провадиться діяльність з організації та проведення азартних ігор, а також інших позначень, під якими проводяться азартні ігри, зокрема з використанням електронних комунікацій, символіки Збройних Сил, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, а також розповсюдження відповідного контекстного матеріалу.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Що таке статутний капітал компанії та як він формується?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини