Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні створено Центральне управління захисту прав військовослужбовців

Реклама

3 квітня відбулася установча нарада з питань захисту прав військовослужбовців під головуванням Міністра оборони України Рустема Умєрова та за участі Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Про це повідомила пресслужба Міноборони, зазначивши, що головною темою засідання був ефективний захист прав військовослужбовців та членів їхніх сімей шляхом запровадження нової інституції.

Зокрема, створено Центральне управління захисту прав військовослужбовців, яке безпосередньо підпорядковується Міністру оборони та відповідатиме за розгляд звернень та скарг військовослужбовців, надання первинної правничої допомоги, проведення перевірок та розслідування порушень прав військовослужбовців та членів їхніх сімей.

За словами Міністра оборони України Рустема Умєрова, передбачається комплексний підхід до захисту прав воїнів та членів їхніх сімей, включаючи реагування на конкретні скарги, аналіз конкретних ситуацій, виїзд на місця порушень, проведення перевірок та подальші заходи з відновлення прав.

Під час установчого засідання також було презентовано підхід, напрацьований для забезпечення правового захисту військових з урахуванням специфіки їхньої діяльності.

Основні порушення, які будуть перевірятися Центральним управлінням захисту прав військовослужбовців, включають:

  • забезпечення військовослужбовців

  • право на відпустку

  • недопущення зловживання правами командирів

  • ненадання/недостатнє надання медичної допомоги

  • соціальні гарантії

  • порушення гендерної рівності

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням 

Читайте також: Які пільги передбачено для учасників бойових дій та членів їх сімей?

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини