Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Збереження генофонду Українського народу: профільний комітет рекомендує Раді ухвалити законопроєкт у цілому

Реклама

14 березня 2024 року відбулось засідання Комітету Верховної Ради з питань правової політики.

На засіданні розглянуто законопроєкт № 10450 «Про внесення змін до статті 281 Цивільного кодексу України щодо збереження генофонду Українського народу», поданий народними депутатами України О. Дмитрієвою та М. Радуцьким.

Законопроектом запропоновано доповнити статтю 281 Цивільного кодексу новою частиною, яка передбачатиме, що фізична особа, репродуктивні клітини якої зберігаються відповідно до законодавства, має право розпорядитися ними на випадок своєї смерті. При цьому розпорядження, а також застосування допоміжних репродуктивних технологій із використанням відповідних репродуктивних клітин здійснюється згідно з порядком та умовами, встановленими законодавством. Також пропонується установити, що волевиявлення особи, вчинені та посвідчені нотаріально до введення в дію цього Закону щодо власних репродуктивних клітин, є підставою для застосування допоміжних репродуктивних технологій із використанням цих репродуктивних клітин.

За результатами обговорення Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді проєкт Закону про внесення змін до статті 281 Цивільного кодексу України щодо збереження генофонду Українського народу прийняти в другому читанні та в цілому в редакції, запропонованій Комітетом.

За повідомленням прес-служби Апарату Верховної Ради

LIGA360 LEGAL SOLUTION - аналіз законодавства й практика правозастосування для кожного фахівця. Знайдіть нормативні документи, досліджуйте правові питання та звіряйтеся з експертами. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Спільна батьківська опіка над дітьми: новий підхід Верховного Суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини