Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет Європарламенту підтримав продовження безмитної торгівлі з Україною

Реклама

Сьогодні, 7 березня 2024 року, члени Комітету з міжнародної торгівлі Європарламенту схвалили пропозицію про продовження тимчасового призупинення імпортних мит і квот на експорт української сільськогосподарської продукції до ЄС ще на один рік, з 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року. Про це повідомила пресслужба Європарламенту.

"Законодавство уповноважує Комісію вживати швидких заходів і вживати будь-яких необхідних заходів у разі значних перебоїв на ринку ЄС або на ринках однієї чи кількох країн ЄС через український імпорт. Воно також передбачає екстрене гальмування для особливо чутливих сільськогосподарських продуктів, а саме птиці, яєць і цукру, тобто якщо імпорт цих продуктів перевищить середні обсяги 2022 і 2023 років, тарифи буде знову запроваджено. Лібералізаційні заходи залежать від поваги України демократичних принципів, прав людини, верховенства права та її постійних зусиль у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що Європарламент проголосує за лібералізацію торгівлі у першому читанні на пленарному засіданні наступного тижня. Після цього Рада ЄС офіційно схвалить регламент, і він набуде чинності після публікації в Офіційному журналі ЄС.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Вам також буде цікаво:

Європарламент схвалив передачу Україні 50 млрд євро допомоги

Україна на шляху до членства в ЄС: які кроки вже позаду і що ще необхідно зробити

ТОП-10 юридичних порад для ведення бізнесу за кордоном

Цікаві судові рішення у спорах з держорганами 2023

Практика реструктуризації кредитних зобов'язань під час війни: що, як і коли

Фінмоніторинг під час війни: що потрібно врахувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини