Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Надання послуг у сфері організації та проведення азартних ігор: Кабмін змінив Ліцензійні умови

Реклама

23 лютого 2024 року Уряд ухвалив постанову № 189, якою уніс зміни до постанови від 31 березня 2021 року № 300 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження діяльності з надання послуг у сфері організації та проведення азартних ігор».

Документ розроблено з метою приведення урядової постанови від 31 березня 2021 року № 300 «Про затвердження Ліцензійних умов провадження діяльності з надання послуг у сфері організації та проведення азартних ігор» (далі - Постанова № 300) у відповідність із законами «Про адміністративну процедуру», «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення регулювання кінцевої бенефіціарної власності та структури власності юридичних осіб» та постановою Кабміну від 17 січня 2023 року № 38 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 8 вересня 2016 р. № 606 та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Внесено зміни до:

1) постановляючої частини Постанови № 300 в частині актуалізації назв положення і порядку, які затверджені відповідними рішеннями Уряду, а саме Положення про систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта» та відповідно Порядок електронної (технічної та інформаційної) взаємодії;

2) Ліцензійних умов провадження діяльності з надання послуг у сфері організації та проведення азартних ігор, затверджених Постановою № 300 (далі - Ліцензійні умови), в частині:

- приведення термінології у відповідність до Закону «Про адміністративну процедуру», замінивши слова:

  • «без розгляду» на «без руху»;

  • «анулювання» на «припинення дії»;

  • «нарочно» на «шляхом особистого звернення»;

  • «поштовим відправленням» на «надсилання поштовим відправленням»;

- встановлення (замість схематичного зображення структури власності з довільним викладенням, як це на сьогодні передбачено Ліцензійними умовами) вимоги для здобувача ліцензії на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор - юридичної особи подавати до КРАІЛ структуру власності, що за формою та змістом відповідає визначеним Законом «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (тобто структуру власності про всіх осіб, які прямо або опосередковано володіють цією особою самостійно чи спеціально з іншими особами або незалежно від формального володіння мають можливість значного впливу на керівництво чи діяльність юридичної особи);

- доповнення положенням, відповідно до якого здобувач ліцензії у сфері організації та проведення азартних ігор - юридична особа подаватиме до КРАІЛ інформацію про кінцевого бенефіціарного власника, у тому числі інформацію про характер та міру (рівень, ступінь, частку) бенефіціарного володіння (вигоди, інтересу, впливу).

Крім того, Постанова передбачає спеціальну процедуру набрання чинності, зокрема через два місяці з дня її опублікування (27 квітня 2024 року), крім підпункту 2 пункту 1 та абзацу третього підпункту 9 пункту 2 змін, затверджених Постановою (стосовно приведення термінології у відповідність до Закону «Про адміністративну процедуру»), які набирають чинності одночасно із законом про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з прийняттям зазначеного Закону.

За повідомленням КРАІЛ

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Визнання недійсним промислового зразка в Україні за законом у (відносно) новій редакції

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини