Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суди повернули місту Києву земельну ділянку вартістю понад 26 млн грн

Реклама

Рішенням Господарського суду міста Києва, залишеним без змін постановою Північного апеляційного господарського суду задоволено позов Київської міської прокуратури в інтересах держави до товариства (ТОВ) про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки в Оболонському районі м. Києва вартістю понад 26 млн грн. Про це повідомила пресслужба міської прокуратури.

Встановлено, що у 2006 році товариство отримало в оренду земельну ділянку, яка розташована на перетині вулиці Приозерної та проспекту Володимира Івасюка для будівництва, обслуговування та експлуатації паркінгу з торговельним комплексом.

"Попри неодноразове поновлення строку дії договору оренди з 2006 року по теперішній час у порушення його умов та вимог чинного законодавства товариство вже понад 16 років не використовує надану йому ділянку і не лише не завершило, а навіть не розпочало її забудову", - йдеться в повідомленні.

За таких обставин, суди першої та апеляційної інстанцій погодилися з доводами прокурора щодо наявності підстав для розірвання договору оренди землі та зобов'язали повернути земельну ділянку у комунальну власність столиці.

Рішення суду набрало законної сили та підлягає виконанню.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини