Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

РАУ врегулювала деякі питання в частині норм навчання молодих адвокатів

Реклама

Порядок підвищення кваліфікації адвокатів України передбачає особливі вимоги до навчання у перші три (після отримання свідоцтва) роки діяльності адвоката. На практиці виникли технічні питання у застосуванні цих вимог.

Рада адвокатів України уточнила редакцію відповідного пункту 19 Порядку, затвердженого рішенням від 3 липня 2021 року № 63.

РАУ нагадала, що за загальним правилом (п. 20 Порядку), усі адвокати зобов'язані підвищувати кваліфікацію на рівні 10 годин на рік. Адвокати, які набули статусу адвоката, протягом перших трьох років своєї адвокатської діяльності зобов'язані були підвищувати свій професійний рівень на рівні 48 годин, з яких не менше 16 годин - щороку. У разі отримання свідоцтва на право заняття адвокатською діяльністю у другому півріччі відповідного року, такий адвокат мав право отримати меншу кількість балів у першому році отримання свідоцтва, за умови, що загальна кількість балів за 3 роки становитиме не менше 48 годин.

«Таке формулювання насправді можна читати по-різному, - пояснив заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, який за зверненням Вищої школи адвокатури готував проект рішення. - Виходить, ніби адвокати мають навчатися трошки більше, оскільки не всі з них отримають свідоцтво на початку року. Тому ми маємо зняти будь-які спірні питання, зробити застосування цієї вимоги прозорим, чесним і справедливим».

Тепер молоді адвокати зобов'язані підвищити свій професійний рівень на рівні не менше 16 годин - щороку. У перший рік отримання свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю такий адвокат має право отримати меншу кількість балів. Пункт 20 Порядку застосовуватиметься до таких адвокатів з наступного року після року, в якому особа набула трирічного стажу здійснення адвокатської діяльності.

За матеріалами Національної асоціації адвокатів України

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов'язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Адвокатська практика: дайджест актуальних новин, які варто врахувати в роботі

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини