Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Визначено порядок моніторингу наукових результатів у захищених дисертаціях на здобуття ступеня або наукового ступеня у сфері права

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив Порядок моніторингу наукових результатів у захищених дисертаціях на здобуття ступеня або наукового ступеня у сфері права.

Відповідну постанову № 152 ухвалено на урядовому засіданні 13 лютого 2024 року.

Документ набере чинності одночасно з введенням в дію Закону "Про правотворчу діяльність".

Затверджений Порядок визначає процедуру здійснення моніторингу наукових результатів у захищених дисертаціях на здобуття ступеня або наукового ступеня у сфері права для подальшого врахування у правотворчій діяльності таких наукових результатів.

Моніторинг здійснює Міністерство освіти і науки.

Дія Порядку не поширюється на наукові результати в дисертаціях на здобуття ступеня або наукового ступеня у сфері права, захищених до набрання чинності постановою № 152.

Моніторинг передбачає збір наукових результатів, узагальнення висновків та рекомендацій, відображених у дисертаціях на здобуття ступеня або наукового ступеня у сфері права.

Моніторингу підлягають наукові результати:

  • у захищених дисертаціях на здобуття ступеня доктора філософії з галузі знань "Право";

  • у захищених дисертаціях / наукових доповідях на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук.

Моніторинг наукових результатів у захищених дисертаціях на здобуття ступеня доктора філософії здійснюється на підставі інформації, розміщеної закладами вищої освіти (науковими установами) в інформаційній системі Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

Моніторинг наукових результатів у дисертаціях / наукових доповідях, захищених на здобуття наукового ступеня доктора юридичних наук, здійснюється за участю експертної ради МОН з питань атестації наукових кадрів, до повноважень якої віднесено проведення експертизи докторських дисертацій з юридичних наук.

Наукові результати докторських дисертацій відбираються після набрання чинності наказом МОН про затвердження рішення спеціалізованої вченої ради.

МОН узагальнює наукові результати і щокварталу надсилає у знеособленому вигляді інформацію про такі результати до Мін'юсту для їх врахування у правотворчій діяльності.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Читайте також:

Набув чинності Закон про правотворчу діяльність, який визначає ієрархічну систему нормативно-правових актів

Закон «Про правотворчу діяльність»: що врахувати правникам?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини