Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підтримав зміни до Закону про АРМА щодо використання санаторно-курортних об’єктів для потреб військовослужбовців

Реклама

Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді проєкт Закону № 11009 «Про внесення змін до статті 21 Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо підвищення ефективності управління активами».

В АРМА поінформували, що проєкт передбачає ефективне використання та управління активами, що дасть змогу забезпечити житлом або тимчасовим перебуванням у санаторно-курортних закладах військовослужбовців та людей, що втратили своє житло під час війни в Україні, зокрема:

  • забезпечити військовослужбовців і членів їх сімей жилими приміщеннями;

  • розмістити внутрішньо переміщених осіб з метою виконання державних соціальних програм держави;

  • провести реабілітацію військовослужбовців, у тому числі звільнених з військової служби внаслідок захворювання, пов'язаного з виконанням обов'язків військової служби, ветеранів війни;

  • забезпечити готовність органів державної влади до виконання заходів із захисту суверенітету держави та її обороноздатності, завдань цивільного захисту в особливий період, зокрема у період дії режиму воєнного стану.

АРМА нагадало, що в його управлінні перебуває близько 140 арештованих об'єктів санаторно-курортного типу.

Відповідно до міжнародної практики управління активами арештоване майно може передаватись на соціальні потреби: лікарні, реабілітаційні центри тощо.

В Агентстві зауважили, що санаторно-курортні об'єкти та інші активи, передані в управління АРМА, забезпечуватимуть фізичну та психологічну реабілітацію військовослужбовців, що є надважливим в умовах російської агресії проти України.

За повідомленням Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Відновлення декларування: як подають декларації посадові особи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини