Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд конфіскував у власність держави шість земельних ділянок, що належали громадянам рф та Білорусі

Реклама

Малинським районним судом Житомирської області було ухвалено шість судових рішень про конфіскацію земельних ділянок на території Коростенського району, що належали п'ятьом громадянам рф та одному громадянину Білорусі. Відповідні позови в інтересах держави подали Головне управління Держгеокадастру у Житомирській області та Коростенська окружна прокуратура. Про це повідомила пресслужба суду.

Встановлено, що громадяни рф та Республіки Білорусь набули у власність землі сільськогосподарського призначення в порядку спадкування, але проігнорували вимоги Земельного кодексу України і впродовж року не здійснили їх відчуження.

Статтями 81 та 145 Земельного кодексу України передбачено, що землі сільськогосподарського призначення не можуть перебувати у власності іноземних громадян. У разі, якщо до іноземця переходить право власності на земельну ділянку, яка не може набуватися ним у власність, то така земля підлягає відчуженню її власником протягом року з моменту переходу такого права.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини