Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено Закон про спрощення зміни цільового призначення землі для об’єктів енергетики та промисловості

Реклама

6 лютого Верховна Рада ухвалила Закон (законопроєкт №9627), який має важливе значення для покращення інвестиційного клімату в напрямку зведення об'єктів промисловості й енергетики. Документ запроваджує спрощену процедуру зміни цільового призначення землі для такого будівництва.

Про це розповів народний депутат, заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський, передає пресслужба Апарату ВР.

Документ спрощує зміну цільового призначення землі з сільськогосподарської на промислову.

"Щоб той інвестор, який хоче збудувати новий завод чи новий об'єкт енергетики, не витрачав від одного до трьох років на таку процедуру, а міг це зробити всього за півтора місяця", - зазначив нардеп.

За його словами, ухвалений документ також прибирає корупційні ризики.

"Спрощена процедура зміни цільового призначення землі вже діє в Україні з середини 2022 року для релокованих підприємств, для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб. Тепер ухвалений законопроєкт №9627 розширює цю процедуру. Для інвесторів це дуже важливо", - додав Дмитро Кисилевський.

Як захистити земельну ділянку від рейдерських захоплень? Спробуйте SMS-Маяк Земля - сервіс інформування про початок та хід реєстраційної процедури щодо об'єктів землекористування. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Визначено коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини